Elektrische auto's: BYD lacht (en kan Tesla inhalen), Volkswagen huilt

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Is Volkswagen, en daarmee de Europese auto-industrie, de elektrische auto aan het verliezen ten voordele van China? Terwijl BYD zich al opmaakt om de nummer-éénfabrikant van elektrische auto's ter wereld te worden, zijn de verkoopcijfers van Volkswagen zorgwekkend.

Volkswagen lijkt het moeilijk te vinden om mensen voor zich te winnen met zijn elektrische auto's. Toegegeven, in absolute termen staan de onlangs gefacelifte ID.3 en ID.4 regelmatig op het verkooppodium in hun respectieve segmenten. En de 530.000 elektrische auto's die wereldwijd zijn geleverd, vertegenwoordigen een stijging van 45% ten opzichte van 2022. Tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten gaf de fabrikant echter toe dat het aantal bestellingen voor het ID-gamma in Europa met 50% is gedaald, een continent dat nog steeds goed is voor tweederde van de EV-verkopen van Volkswagen, met ongeveer 150.000 eenheden in afwachting van productie, vergeleken met 300.000 aan het begin van het jaar. De fabrikant heeft ook zijn verkoopprognoses voor elektrische auto's naar beneden bijgesteld: ze zouden nu 8 tot 10% van het totale volume moeten uitmaken, tegenover 11% in eerste instantie. Laten we hopen dat de aanstaande komst van de ID.7, inclusief de Tourer-versie, en vooral de ID.2 VW in staat zal stellen om de trend te keren.

BYD op weg naar de top

BYD daarentegen verkeert in stralende vorm. Het Chinese merk leverde wereldwijd 1.048.413 auto's af, een stijging van 80% ten opzichte van vorig jaar! Daarmee zou het de kroon van Tesla kunnen overnemen als 's werelds grootste fabrikant van elektrische auto's, ondanks de geweldige vorm waarin het Amerikaanse merk verkeert. In dezelfde periode verkocht Tesla 1.324.074 auto's, een stijging van 45%. Maar in dit tempo zou de machtsoverdracht nog in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen plaatsvinden, of zelfs in de eerste helft van 2024.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in