Dit is de EV6, de Kia voor de nieuwe tijd

3j geleden | Nicolas Morlet

Kia zet een belangrijke stap voorwaarts op het vlak van elektrificatie met de nieuwe EV6. Dit technische neefje van de enkele dagen geleden onthulde Ioniq 5 luidt de nieuwe designtaal van de Koreaanse constructeur in. Centraal staat meer durf.

 

"Tegenpolen in kracht bundelen" is het motto van het nieuwe Kia-design. Volgens de marketingafdeling van de fabrikant bouwt de nieuwe stijl op 5 pijlers: 'Bold for Nature', 'Joy for Reason', 'Power to Progress', 'Technology for Life' en 'Tension for Serenity'.

De EV6 is de eerste Kia die de nieuwe taal uitdraagt. Concreet is de stijl zeer eigengereid, kijk maar naar de zwarte voorruitstijlen die een "zwevend" dak doen ontstaan. Voor de achterkant geldt dit nog sterker. Daar omcirkelen de lichten de carrosserie van wielkast tot wielkast, en versmelten ze met met de kleine achterspoiler wanneer ze over de achterklep gaan. Verwacht in de toekomst meer Kia-modellen met deze signatuur.

 

 

Aan boord geeft ook Kia ook toe aan de trend van één groot centraal aanraakscherm. Het aantal knoppen en hendels is tot het strikte minimum beperkt. De bestuurder kijkt op een digitaal dashboard. De functionaliteit moet uit eenvoud komen, vandaar simpele vormen en een opgeruimde sfeer.

Hyundai belooft een record aan ruimte, dankzij het gebruik van het nieuwe platform speciaal ontwikkeld voor elektrische auto's. Het is hetzelfde als op de (Hyundai) Ioniq 5.

 

 

Hoewel Kia nog niet alle technische geheimen van zijn nieuwe auto heeft prijsgegeven, kunnen we met een aan grote zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat de technische kenmerken vrij gelijkaardig zullen zijn aan die van zijn broedermodel.

In dat geval zal de EV63 keuze bieden uit twee vermogens (218 of 306 pk) en twee accucapaciteiten (58 of 72,6 kWh) die een krachtig laadvermogen tot 350 kW aankunnen; genoeg om in slechts 18 minuten van 10 naar 80% lading te gaan!

De bevestiging van onze veronderstellingen volgt op 30 maart, als de EV6 officieel wordt onthuld.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in