De volgende Peugeot 3008 wordt een elektrische SUV

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Peugeot heeft zojuist een eerste foto onthuld van het indrukwekkende dashboard van de aanstaande 3008 en heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om meer informatie te geven. We weten dat het een elektrische SUV in het fastbackgenre wordt!

De derde generatie Peugeot 3008 wordt dus volledig elektrisch. Peugeot heeft zijn grote ambities op het gebied van elektrificatie al bekendgemaakt, met name zijn wens om in 2030 100% elektrisch te zijn in Europa. Maar een model dat qua volume zo belangrijk is als de 3008 vervangen door een volledig elektrische versie is nog steeds een behoorlijke gok. 

Hoewel het silhouet van het model nog niet is onthuld, zou het gestroomlijnder moeten zijn dan het huidige model, als we uitgaan van de gebruikelijke definitie van een fastback, zoals bij de nieuwste 408. 

Een scherm van 21 duim!

Voordat we de auto helemaal mogen ontdekken, laat Peugeot ons eerst het gloednieuwe interieur bewonderen. Het heet de Panoramic i-Cockpit en neemt de basis over van het i-Cockpit-dashboard dat Peugeot al tien jaar dierbaar is, te beginnen met het kleine stuurwiel en de numerieke sneltoetsen die op de nieuwste 308 verschenen. Maar het voegt vooral een indrukwekkend scherm van 21 duim toe dat in het bovenste gedeelte naar de bestuurder is gebogen met fysieke knoppen op het stuurwiel.

Peugeot heeft natuurlijk perfecte ergonomie beloofd, dus we zullen gewoon moeten afwachten!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in