De nieuwe Volkswagen Passat komt er dit jaar aan, maar alleen als break!

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Volkswagen presenteert in september zijn gloednieuwe generatie van de Passat. Dit nieuwe model zal alleen als break bestaan, want de Duitse fabrikant laat het veld liever open voor zijn toekomstige elektrische sedan.

De Passat, ooit de gezinsauto bij uitstek in Europa, heeft het nu zwaar te verduren, net als de andere modellen in zijn klasse. In 2022 was hij nog steeds de leider in zijn segment, maar de verkoop daalde met ongeveer 20%. Gelukkig is er een nieuwe generatie onderweg: die zou in september in de schijnwerpers worden gezet, waarschijnlijk op het Autosalon van München.

Het bijzondere aan deze negende generatie is dat hij alleen als break zal worden aangeboden, in Volkswagen-jargon "Variant" genoemd. De sedan krijgt indirect een elektrische nakomeling in de vorm van de sedan ID.7. Die zal naar verwachting ook dit jaar beschikbaar zijn, misschien al op de Shanghai Motor Show in april.

Ook deze nieuwe Passat zal in Slowakije worden geproduceerd, naast de volgende Skoda Superb, waarmee hij samen werd ontwikkeld. De Tsjechische auto zal zijn carrière wél voortzetten in zijn twee carrosserievormen: sedan en break.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in