De gerestylde Renault Clio wil er net zo goed uitzien als... een Peugeot

1j geleden | Nicolas Morlet

De Renault Clio, die het op zijn thuismarkt en elders in Europa aflegt tegen de Peugeot 208, grijpt zijn midlife restyling aan om zichzelf een grondige make-over cadeau te doen. En natuurlijk heeft hij zich laten inspireren door wat kopers leuk lijken te vinden.

De extra grote grille met chromen schubben, een rij verticaal geplaatste LED's aan de uiteinden van de voorbumper en een nieuwe aanblik met ‘frons’ : zo wordt de voorkant van de bijgewerkte Clio omschreven, met een nieuw gezicht en een assertievere houding om een klantenkring te (her)veroveren die op zoek is naar meer persoonlijkheid. De stijl zou binnenkort ook op andere modellen verschijnen, want deze markeert het begin van een nieuwe designcyclus voor de fabrikant.

Naast de cosmetische veranderingen is de Clio vanaf het laagste uitrustingsniveau uitgerust met LED-koplampen en een digitaal instrumentenpaneel. Het gamma is geharmoniseerd met dat van de Austral, waarbij de afwerkingen Techno en Esprit Alpine nu beschikbaar zijn. Deze laatste wordt gekenmerkt door zijn sportievere uiterlijk, met Ice Black geborsteld aluminium inzetstukken, 17-duimsvelgen en specifieke badges. Aan boord krijgt hij bekleding van gerecycleerd materiaal en het volledig zwarte interieur wordt opgeleukt met blauwe stiksels.

Wat de motoren betreft, zijn er nog steeds twee benzinemotoren (65 en 90 pk), een LPG-versie met 100 pk en natuurlijk een hybride E-Tech-versie met 145 pk. In de stad zou je met die laatste tot 80% van de tijd in elektrische modus kunnen rijden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in