De Tesla Model S Plaid wordt nog krachtiger!

11mnd geleden | Stephane Monsin

Tesla biedt een nieuw pakket aan voor de Tesla Model S Plaid waarmee hij zijn topsnelheid van 322 km/u kan ontgrendelen. Volgens Tesla is het Track Package ontworpen om zijn elektrische sedan de ultieme circuitervaring te bieden.

De Model S Plaid is Tesla's ultieme model. Zijn drie elektromotoren leveren - uiteraard - een kolossale 1.020 pk, waarmee hij in slechts 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u kan gaan! Dat is genoeg om de Bugatti Chiron Pur Sport of zelfs de Ducati Panigale V4 SP2 naar de kroon te steken in een acceleratierace. En met desnoods vijf passagiers aan boord voor ritten van 634 kilometer tussen ladingen.

Track Package

Maar tot nu toe heeft de Tesla Model S Plaid niet de verwachte topsnelheid kunnen leveren. Bovendien kon hij niet volledig voldoen aan de verwachtingen van een echte sportwagen omdat zijn remmen niet krachtig genoeg waren en uithoudingsvermogen misten, terwijl zijn rijgedrag niet dynamisch genoeg was. Tesla reageert nu op deze kritiek door een nieuw pakket exclusief voor de Model S Plaid aan te bieden. Het Track Package, verkrijgbaar voor 15.000 tot 20.000 dollar, biedt volgens Tesla "stabiliteit op hoge snelheid, maximale bochtefficiëntie en krachtige, duurzame remmen voor sportief rijden, terwijl een topsnelheid van... 322 km/u mogelijk is.

Het Track-pakket omvat gesmede aluminium wielen, circuitbanden en remvloeistof, nieuwe koolstof-siliciumcarbide rotoren en uit één stuk gesmede remklauwen met high-performance remblokken. Tesla belooft ook: "Voor extra duurzaamheid bedekt een keramische frictielaag het hele rotoroppervlak om stof, corrosie en remslijtage te verminderen, terwijl het pedaalgevoel voor dagelijks rijden werd verbeterd."

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in