De Tesla Model 3 is niet langer de zuinigste elektrische auto

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Dingen veranderen snel in de sector van elektrische auto's. En de concurrentie gaat hard op het gebied van elektrische technologie. De nieuwste energie-efficiëntietest van ADAC, de Duitse automobielclub, bewijst het: het is niet langer de Tesla Model 3 die op de troon zit.

De Duitse automobielclub ADAC, Europa's grootste automobielvereniging, heeft net zijn Ecotest jaargang 2023 afgeleverd, een grootschalige test van autonomie. En terwijl tot nu toe de Tesla Model 3 de lakens uitdeelde, wordt die nu overschaduwd door twee modellen. Twee modellen van dezelfde fabrikant.

Die fabrikant is Hyundai. Het was de Ioniq 6 die dit jaar met de eer ging strijken, met een brandstofverbruik van 15,5 kWh/100 km. Geholpen door zijn aerodynamische ontwerp kwam de hatchback als beste uit de bus, voor zijn kleine zusje, de Kona, met 16,7 kWh/100 km. De Tesla Model 3 staat nu op de derde plaats, met 16,8 kWh/100 km.

Dit bevestigt het uitstekende werk van de Hyundai-Kia groep op het gebied van elektrificatie. In feite zijn vijf van de auto's in de top tien afkomstig van deze twee merken. Naast de twee bovengenoemde Hyundai-modellen is er de Kia e-Niro (17,9 kWh/100 km) op de zevende plaats en de technische neven Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6, respectievelijk op de negende en tiende plaats.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in