De Porsche Macan met verbrandingsmotor zal er waarschijnlijk nog wel een tijdje zijn

9mnd geleden | Laurent Zilli

Over minder dan een jaar lanceert Porsche de gloednieuwe generatie - 100% elektrisch - van zijn Macan. En in tegenstelling tot de eerste plannen, betekent deze lancering misschien niet het einde van de huidige Macan.

Als je echt wilt weten of de grote elektrische transitie van de auto perfect op schema ligt, hoef je alleen maar goed te luisteren naar wat de mensen op belangrijke posities in de auto-industrie zeggen. Soms worden dingen duidelijk uitgelegd, soms moet je tussen de regels door lezen. Maar de conclusie is altijd dezelfde: het wordt steeds duidelijker dat sommige mensen overstappen op Plan B. Het is duidelijk dat het grote elektrificatieplan niet zo snel gaat als verwacht. We zullen ons dus moeten aanpassen.

Verlenging

Porsche heeft altijd duidelijk gemaakt dat de 911 zo lang mogelijk een verbrandingsmotor (met elektrische ondersteuning) zou houden. Maar dat de rest van het gamma 'getaycaniseerd' zou worden, leek een uitgemaakte zaak. Tijdens een interne vergadering uitten een aantal besluitvormers hun twijfels, vooral gezien het gebrek aan een oplaadinfrastructuur die deze naam waardig is in Noord-Amerika. Porsche lijkt de huidige Macan daarom hetzelfde lot te gunnen als de Cayenne, zoals bevestigd tijdens recente testritten: beide modellen zullen updates blijven krijgen om hun carrière te verlengen tot ver na de traditionele zeven jaar. De Macan werd gelanceerd in 2014, dus hij zit al in zijn negende jaar. En hij is nog niet klaar. Het uitstel van Porsche komt slechts enkele dagen nadat de Canadese tak van Mercedes aan zijn dealers aankondigde dat de elektrische overgang zou worden vertraagd. En terwijl deze twee aankondigingen betrekking hebben op Amerika, is het veilig om te zeggen dat de situatie voor Europa niet zo erg anders is...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in