De Nissan Qashqai en Juke worden 100% elektrisch!

3mnd geleden | Stephane Monsin

Nissan kondigt aan dat drie belangrijke modellen in de race naar totale elektrificatie zullen worden geproduceerd in Sunderland, Verenigd Koninkrijk. Deze toekomstige modellen, die mogelijk van naam zullen veranderen, zijn rechtstreeks geïnspireerd op de nieuwste conceptauto's van het merk.

Nissan zal zwaar investeren in de fabriek in Sunderland. Er is één getal om te onthouden: drie, voor een investering van drie miljard pond, drie gigafabrieken om de batterijen te produceren en drie volledig elektrische modellen te assembleren.

Nissan Qashqai, Juke en Leaf van de toekomst

De drie toekomstige modellen worden geïnspireerd door drie volledig elektrische concepten, waarvan er twee onlangs werden onthuld op de Japan Mobility Show. Zo is er de Hyper Urban Concept, een cross-over met een strakke, moderne styling, en de Hyper Punk Concept, een compactere cross-over. Het derde model van de toekomst zal overeenkomsten vertonen met de Chill-Out Concept, onthuld in 2021. Deze nieuwe modellen kondigen 100% elektrische versies van Nissans vlaggenschipmodellen Qashqai en Juke aan, evenals de tweede generatie van de Leaf, die al een volledig elektrische auto is. Nissan stelt dat "meer informatie over de drie modellen, inclusief namen, specificaties en lanceringsdata, op een later tijdstip bekend zal worden gemaakt", wat betekent dat de namen van deze modellen mogelijk nog worden gewijzigd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in