De Jeep Avenger op benzine is er (in alle discretie)

2mnd geleden | Laurent Zilli

De Jeep Avenger, auto van het jaar 2023, is een heel schattig en goed gemaakt autootje. Jammer dat hij er alleen in een elektrische versie is. Alleen, in feite is dat niet zo.

We weten al lang dat de Jeep Avenger ook met een microhybride benzinemotor zal worden geproduceerd, maar dat die alleen in bepaalde markten zal worden verkocht die "nog niet rijp genoeg zijn voor de elektrische transitie". Aanvankelijk zou België deze benzineversie niet krijgen, maar een paar maanden later hoorden we dat die wel gepland was. Maar wanneer? Geen details. Wat blijkt, hij is al te bestellen, maar het merk heeft niet de minste poging gedaan om dit feit bekend te maken. Je kunt het een merk niet kwalijk nemen dat het de verkoop van elektrische auto's probeert aan te moedigen, aangezien de verplichting 'van hogerhand komt'. Maar we denken in dit geval aan de gemiddelde consument.

Jeep Avenger benzine: 27.000 euro

Zoveel bedraagt de basisprijs van de Jeep Avenger uitgerust met de 1,2 liter-benzinemotor, gecombineerd met een microhybridesysteem dat we geweldig vinden. Dit systeem, dat we maanden geleden ontdekten op de Renegade en Compass, is in feite het enige in zijn soort in staat om kortstondig reële fases van 100% elektrisch rijden te bieden. Deze versie van de Avenger legt een verbruik voor van 5,6 liter per 100 kilometer en 125 g/km CO2. 27.000 euro voor een auto van dit formaat is zeker niet goedkoop. Maar hij is full option en zijn prijs ligt nog steeds 12.000 euro lager dan bij de elektrische Avenger.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in