DS Automobiles gaat ChatGPT integreren in zijn volgende modellen

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Kunstmatige intelligentie maakt steeds meer deel uit van ons dagelijks leven. Dit zal binnenkort ook het geval zijn in de interieurs van onze voertuigen, althans voor klanten van DS Automobiles, die tijdens het rijden gebruik zullen kunnen maken van ChatGPT. Maar waar wordt het precies voor gebruikt?

DS zal ChatGPT integreren in zijn hele gamma via zijn eigen besturingssysteem, Iris. Door de persoonlijke assistent te activeren via de speciale knop of het stemcommando 'Okay, Iris', komt de kunstmatige intelligentiesoftware ChatGPT in actie. Op deze manier wordt het mogelijk om veel meer te vragen dan de gebruikelijke commando's voor de airco of enkele basisfuncties van de auto. In dit geval is het vooral de bedoeling om info te geven over de plaatsen waar je doorheen rijdt: culturele of artistieke sites, bezienswaardigheden in de stad, of zelfs om meer in de diepte te gaan door bijvoorbeeld de kunstwerken in een bepaald museum op te sommen. De artificiële intelligentie kan ook een quiz genereren over een bepaald onderwerp om passagiers bezig te houden, of kinderen een verhaaltje vertellen om ze in slaap te sussen.

Test met 20.000 klanten

DS heeft niet gezegd wanneer deze functie standaard (of als optie?) beschikbaar wordt op zijn voertuigen. Voorlopig zijn 20.000 bestuurders van zowel DS3-, DS4-, DS7- en DS9-modellen uitgenodigd om deel te nemen aan een testfase van zes maanden. Ze hebben tot 29 februari 2024 de tijd om hun interesse kenbaar te maken.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in