Citroën toont eerste glimp van zijn nieuwe C5

3j geleden | Nicolas Morlet

Enkele maanden na de C4 staat de Citroën C5 op het punt zijn rentree te maken in het gamma! De officiële presentatie van het model is aangekondigd voor 12 april, maar het Franse merk heeft de eerste geheimen al verklapt via Twitter.

 

Na zich te hebben toegelegd op MPV's, stadsauto's en SUV's, is Citroën eindelijk weer actief in het segment van de sedans. Nu ja, sedans, het gaat om kruisbestuivingen, net zoals bij de C4, die eind vorig jaar verscheen en de favoriete fastbacktrekjes van het merk combineert met de looks van een SUV. Als we de video mogen geloven die het merk op Twitter publiceerde (een teaser voor de onthulling gepland voor volgende week) volgt ook de C5 in dat spoor.

Spionagefoto's, zoals die opdoken tijdens testwerk met het model, verraden dat de C5 een eerder gestroomlijnde koets zal krijgen, met een lijn die schommelt tussen een sedan en een break. Dat moet hem praktischer maken. Zijn bodemvrijheid lijkt ook iets hoger te zijn. De achterkant zou feestelijk worden overladen met details, terwijl de voorkant de LED "X" lichtsignatuur krijgt vanop de C3 en C4.

Binnen een paar dagen worden alle details vrijgegeven.

 

🚨 Rendez-vous le 12 avril . Première Mondiale. #NewCitroën pic.twitter.com/88fYVwxJ0t

— Citroën France (@CitroenFrance) April 7, 2021
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in