Bulgari Aluminium Vision GT, virtueel autojuweel

2mnd geleden | Laurent Zilli

Een paar weken voor de release van een nieuwe versie van Gran Turismo presenteren fabrikanten hun nieuwe virtuele auto's. En niet alleen autofabrikanten.

Voor wie het misschien niet weet: Bulgari is niet de zoveelste startup die een nieuwe exclusieve hypercar aankondigt die nooit het levenslicht zal zien, maar eerder een van de ronkende namen op het gebied van verfijnde sieraden. Vreemd dat zo’n merk besluit een virtuele auto te ontwikkelen voor een simulatievideogame. Maar waarom ook niet? Vooral als het resultaat behoorlijk interessant is. In het persbericht wordt uitgelegd dat de Aluminium Vision GT is geïnspireerd op de Aluminium, een horlogemodel dat het merk in 1998 lanceerde en waarvan de graphics zelf waren geïnspireerd door de wereld van de Italiaanse sportwagen.

Vintage conceptauto's

De cirkel is rond en we kunnen zelfs zeggen dat de Vision GT directer geïnspireerd is door de Italiaanse sportwagen dan door het gelijknamige horloge. In het vooral met een liniaal getekende ontwerp zullen de meeste kenners inderdaad een duidelijke invloed van concept cars uit de jaren 60 en 70 herkennen, zoals de Lancia Stratos Zero, de Alfa Romeo Carabo of zelfs de Ferrari Modulo.

De Bulgari heeft geen technische fiche. Maar wetende dat de video een vuurspuwende uitlaat laat zien, stellen we ons voor dat de auto ‘mechanisch’ is en bedankt voor batterijen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in