BYD onthult een SUV met 1.200 pk die op het water kan "rijden”

2mnd geleden | Nicolas Morlet

De Chinese fabrikant BYD heeft zojuist zijn YangWang U8 onthuld. Deze grote SUV heeft de unieke mogelijkheid om wateroppervlaktes over te steken.

Deze 5,10 meter lange SUV, die sterk lijkt te zijn geïnspireerd op de nieuwste Land Rover Defender, zal in oktober in de verkoop gaan. Alleen in China, want hier komt hij normaliter niet. En het minste wat we kunnen zeggen is dat de Chinese fabrikant BYD geen blad voor de mond neemt. Deze oplaadbare hybride, of om precies te zijn een batterijvoertuig met range extender, pakt uit met maar liefst 1.196 pk en 1.280 Nm. Hij weegt ook 3,5 ton, maar dat weerhoudt hem er niet van om in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren.

Maar de echte bijzonderheden liggen ergens anders. Allereerst kan hij een u-bocht maken door zijn wielen in tegenovergestelde richting te doen draaien. Bovendien kan hij dertig minuten lang zweven en zelfs met een snelheid van 3 km/u navigeren. Het lijkt er echter op dat deze functie niet bedoeld is voor recreatief gebruik, maar alleen voor gebruik in noodgevallen.

De YangWang U8 wordt in China verkocht voor ongeveer 105.000 euro, een prijs die nog sterk zal stijgen als het model de Europese oevers bereikt, wat trouwens hoogst onwaarschijnlijk lijkt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in