Automotive eMotion Summit, de terugkeer van realisme?

2mnd geleden | Laurent Zilli

Bij gebrek aan de mogelijkheid om een autosalon te organiseren, vervult Febiac toch haar missie als automobiel federatie door een driedaagse top te organiseren, onder het teken van realisme. Want tegenover de politieke zekerheden stelt deze top echte vragen.

Men kan zich natuurlijk voorstellen dat Febiac al maanden bezig is met het opzetten van haar Automotive eMotion Summit en dat de onderwerpen van de conferenties die daar zullen plaatsvinden niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen. Toch lijkt de federatie de wind van verandering enigszins te hebben aangevoeld. Welke wind? Die van het succes van de elektrische auto, die sinds het laatste kwartaal van 2023 een verontrustende stagnatie – of zelfs voor sommigen een zorgwekkende terugval llaat zien. Dit fenomeen roept een reeks vragen op en veel van deze vragen vormen de titels van de conferenties op de top, waar de auto-industrie en de politieke wereld (zowel Belgisch als Europees) elkaar zullen ontmoeten.

Doorgaan of stoppen?

Laten we enkele thema's van deze conferenties en debatten noemen: "Wat te verwachten van innovaties in batterijen?"; "Wat met kritieke materialen en recycling?"; "Wat is de toekomst van de auto-industrie in Europa?"; "Is 100% elektrisch de enige weg die we moeten volgen?"; "Zijn we klaar voor de e-transitie?"; "Zijn we voorbereid op een toename van het elektriciteitsverbruik?"; "Hoe snel moet de laadinfrastructuur worden uitgerold?". En zo zijn er meer… Allemaal volkomen zinnige en legitieme vragen, die Europa zich had moeten stellen VÓÓR het zijn industrie in een overhaaste race stortte, maar waarvan we hopen dat ze eindelijk realistische overwegingen zullen uitlokken bij de politieke besluitvormers. Als dat het geval is, zal de Febiac iets heilzaams hebben bereikt. Bent u een user chooser en staat u op het punt uw bedrijfswagen te veranderen? Dan zou dit evenement ook interessant voor u kunnen zijn. Daarom bieden we, in samenwerking met Febiac, 15x 2 kaarten aan voor 21 of 22 februari (naar keuze). Hoe kunt u ze winnen? Klik hier

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in