Automotive eMotion Summit: meer fabrikanten dan in Genève

2mnd geleden | Laurent Zilli

Bij gebrek aan een echt Autosalon organiseert Febiac eind februari een top over de auto en zijn evolutie in de breedste zin van het woord. De lijst met deelnemers is verrassend lang.

Als je nog niet weet waar het over gaat, kunnen we het je maar beter meteen vertellen: dit evenement, dat plaatsvindt van 20 tot 22 februari in de Skyhall van de luchthaven van Zaventem, is niet gericht op het grote publiek. Het hoofddoel is ontmoetingen te organiseren tussen de automobielsector en zijn professionele klanten (bedrijven, leasingmaatschappijen, enz.), maar ook met de politieke wereld, van regionaal tot Europees niveau. Wie weet leidt deze eerste editie van de Automotive eMotion Summit wel tot realistischere politieke initiatieven en beslissingen dan nu het geval is. Maar kort gezegd, wat ons vooral verbaasde was dat het aantal merken dat een of meer voertuigen zal tentoonstellen veel groter is dan wat er te zien zal zijn op het autosalon van Genève.

Geen vervanging voor autosalon

Omdat ze op dit moment in zwang zijn, zal de overgrote meerderheid van de tentoongestelde voertuigen natuurlijk elektrisch zijn, maar er zijn een paar plug-ins door de mazen van het net geglipt. In alfabetische volgorde zijn dat Alfa Romeo, Audi, BYD, Citroën, DS, Fiat, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, Lotus, Maxus, MG, Microlino, Lexus, Mercedes, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Subaru en VW. En dat is nog niet alles, want we hebben enkele merken voor het laatst bewaard. Deze komen met wat we "primeurs" kunnen noemen, zoals de elektrische break  BMW i5 Touring, de cross-over Ford Explorer, de gloednieuwe Mini Cooper, de Polestar 4 en de Smart #3. Tot slot zal Toyota een conceptauto tentoonstellen. In het persbericht stelt Febiac dat "dit evenement niet bedoeld is om het autosalon van Brussel te vervangen". We hopen alleen dat het de geest levend houdt en er op een dag tot sprake is van een wedergeboorte.

Heeft u interesse? Koop uw tickets hier.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in