Amber, de Russische elektrische auto die op de... lachspieren werkt

4mnd geleden | Laurent Zilli

Dit object verscheen op 18 december op het web, en het is waarschijnlijk geen hoax. Dit moet de "100% Russische" elektrische auto worden, klaar voor productie vanaf 2025.

Moscow Polytechnic is verantwoordelijk voor het ontwerp, maar veroordeel de studenten niet te snel. Het enige wat ze deden was reageren op een verzoek van Avtotor, een bedrijf dat fabrieken bezat die BMW's, Kia's en Fords produceerden tot het begin van de "speciale operatie" in Oekraïne. De roeping van Amber is dus om de fabrieken draaiende te houden, met een voertuig waarvan de onderdelen zoveel mogelijk uit Rusland komen. Maar natuurlijk zullen de meeste elektrische onderdelen in China worden gemaakt.

Lokale spot

In dit opzicht zullen de Chinese fabrikanten, die zich gehaast hebben om de plaats in te nemen die de westerlingen op de Russische automarkt hebben achtergelaten, zich waarschijnlijk niet bedreigd voelen door deze machine, die in elk opzicht verbazingwekkend is. Alleen technisch al. Je spot meteen de enorme onderkant van de Amber, waar waarschijnlijk de accu's zijn ondergebracht. Dat is heel wat anders dan de 11 centimeter ‘dunne’ batterijen in bijvoorbeeld de Renault Mégane. En dan vooral... dit ontwerp? Als iemand verstaat waarom een elektrisch voertuig (of welk voertuig dan ook) er zo moet uitzien, vertel het ons dan. En dat is niet alleen onze mening. Hoewel Russen een zeer patriottisch imago hebben, trots op alles waar hun land voor staat, lijkt het erop dat de Amber een aantal wreed grappige memes op sociale netwerken inspireert...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in