Alfa Giulia en Stelvio: 100 jaar Quadrifoglio Verde en een speciale serie

1j geleden | Nicolas Morlet

Op 11 april 1923 bracht Ugo Sivocci voor het eerst een klavertje vier aan op zijn racende Alfa Romeo, waarmee hij de beroemde Targa Florio-race won. Een eeuw later staat het groene klavertje bij Alfa Romeo nog steeds synoniem voor sportiviteit, en dat wordt zoals het hoort gevierd met een limited edition.

De "quadrifoglio verde", letterlijk vertaald als "groen klavertjevier", bracht geluk voor de Italiaanse coureur, die besloot het permanent op zijn auto aan te brengen als talisman. Zijn geluk was echter van korte duur, want hij stierf op tragische wijze tijdens het testen van de nieuwe Alfa Romeo P1 op het circuit van Monza. Ironisch genoeg was de auto, een prototype, nog niet voorzien van het klaverbladlogo op de carrosserie. Daarom werd besloten de Quadrifoglio Verde toe te passen op alle racewagens van het merk, maar ook op de sportiefste productiemodellen. Als teken van eerbetoon aan Ugo Sivocci heeft geen enkele Italiaanse coureur sindsdien het nummer 17 gedragen.

Een mechanisch ‘detail’

De Giulia en Stelvio vieren dit eeuwfeest nu met een beperkte oplage van honderd exemplaren. Het nieuwe model beschikt over de 2,9 liter grote V6-twinturbo met 520 pk en, voor het eerst, over een mechanisch zelfblokkerend differentieel dat de sportieve efficiëntie van de auto verder moet verbeteren. De twee sportieve modellen zijn ook voorzien van de updates die op het autosalon van Brussel voor de rest van het gamma werden ontdekt: nieuwe koplampen, digitale instrumententellers, LED-achterlichten, enz.

Exclusieve en sportieve presentatie

Deze jubileummodellen, verkrijgbaar in drie carrosseriekleuren (Etna Red, Montreal Green en Vulcano Black), zijn ook voorzien van nieuwe gouden remklauwen die zichtbaar zijn door de iconische velgen met vijf gaten, 19 duim voor de berline en 21 duim voor de SUV. Hetzelfde vleugje goud onderscheidt het logo ter ere van 100 jaar Quadrifoglio, dat op de vleugels van beide modellen is aangebracht. Het radiatorrooster en de spiegelkappen van de Giulia en Stelvio zijn uitgevoerd in ruw carbon.

Het interieur combineert zwart leder met alcantara, aangedikt met gouden stiksels en de nieuwe 3D-afwerking van echt carbon op het dashboard, de middentunnel en de deurpanelen. Op het dashboard is exclusief het nummer '100' geborduurd naast een gouden Quadrifoglio.

Het merk heeft de prijs van deze speciale serie nog niet bekendgemaakt, noch het aantal eenheden dat aan de Belgische markt zal worden toegewezen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in