770 km rijbereik voor Mercedes EQS!

3j geleden

Mercedes onthult zijn elektrische S-Klasse. Er zit zoveel technologie op en aan het vlaggenschip van het Duitse merk dat alleen een boek zou volstaan om alle functies te beschrijven!

 

Hij meet 5,21 meter in de lengte, 1,93 meter in de breedte en weegt 2,5 ton. Maar dat staat een aerodynamisch ontwerp, bedoeld om zo weinig mogelijk energie te verbruiken, allerminst in de weg. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,20 klieft deze EQS door de tegenwind als een warm mes door boter. Is er eigenlijk iemand die beter doet?

Mercedes brengt twee versies op de markt: een EQS 450+ (1 elektromotor, 333 pk) en EQS 580 4Matic (2 elektromotoren, 523 pk). Naar alle waarschijnlijkheid zal een topversie met 788 pk het gamma bovenaan afromen. Nog indrukwekkender is de capaciteit van de batterijen, respectievelijk 90 en 107,8 kWh, wat in het laatste geval de limo een rijbereik geeft van 770 kilometer!

Het serene interieur van de EQS is een zee van rust geworden, een beleving die wordt ondersteund door een gepiloteerde vering. Om zijn inzittenden in de watten te leggen, zet de auto alles op alles met onder meer deuren die automatisch opengaan, een dashboard dat bestaat uit een aaneenschakeling van schermen (MBux Hyperscreen), een groot aantal sensoren die een oogje in het zeil houden en intelligente koplampen (Digital Light) die pictogrammen projecteren om de bestuurder te waarschuwen voor een onmiddellijk gevaar.

De prijs van dit technologische wonder is nog niet bekendgemaakt, maar dat het een dure affaire wordt is hij eigenlijk aan zichzelf verplicht.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in