Honda, KTM, Piaggio en Yamaha slaan de handen in elkaar voor herbruikbare accu's

3j geleden | Nicolas Morlet

Honda, KTM, Piaggio en Yamaha hebben een intentieverklaring ondertekend. Ze richten een consortium op voor de ontwikkeling van herbruikbare accu's voor motorfietsen en lichte elektrische voertuigen.

 

In de context van de klimaatovereenkomst van Parijs en de overgang naar elektromobiliteit zijn de leden van het consortium van mening dat een gestandaardiseerd batterijsysteem de intrede van elektrisch vervoer zal bevorderen. Tegelijkertijd zal het bijdragen tot een beter levenscyclusbeheer van de batterijen. Door de actieradius te vergroten, de oplaadtijden te verkorten en de infrastructuur- en voertuigkosten te beperken, willen de partners zo tegemoetkomen aan de verwachtingen die de consument koesteren voor de toekomstige elektromobiliteit.

De eerste doelstelling van het consortium wordt het vaststellen van een gemeenschappelijke technische norm voor herbruikbare batterijen in modellen zoals bromfietsen, motorfietsen, driewielers en andere lichte vierwielers.

Bovendien zal het consortium nauw samenwerken met nationale en internationale normalisatie-instellingen en belanghebbende partijen. Het startschot wordt in mei gegeven. De vier stichtende leden moedigen alle belangstellende organisaties aan zich bij hen aan te sluiten en zo de gemeenschappelijke expertise te verrijken.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in