Dubbelslag voor de elektrische auto in de Europese verkoop

3j geleden | Nicolas Morlet

Over heel Europa werden in de maand januari 30.073 Golf-modellen ingeschreven. De bekende Duitse middenklasser blijft dus op zijn troon zitten. Maar hoe lang nog? Hij wordt dicht op de hielen gezeten door twee volledig elektrische modellen. Een kentering?

Volgens dataverzamelaar Jato Dynamics heeft de Volkswagen ID.3 in januari 27.997 eigenaars gevonden. Daarmee strandt hij op 2.000 stuks van zijn illustere broer, de Golf. Toen het model werd gelanceerd, kondigde Volkswagen aan dat het even belangrijk was als de Kever en de Golf.

De jongste cijfers lijken dit te bevestigen. Toch is het afwachten of de trend zich doorzet op de lange termijn. Na een nogal complexe start liep het tempo van de leveringen met veel horten en stoten. De niettemin uitstekende prestatie vraagt om bevestiging.

Nog een verrassing. Op de derde plaats staat een andere elektrische auto: de Tesla Model 3! De Amerikaan klimt het podium op met een mooie verkoop van 24.567 eenheden. Ook in dit geval schommelen de leveringen. Ze zijn sterk afhankelijk van de aankomst van zogeheten "valet"-boten die speciaal zijn ontworpen om voertuigen te vervoeren - uit de Amerikaanse of Chinese fabriek.

Vervolledigen de Europese top 10: de Renault Clio, Peugeot 208, Toyota Yaris, Skoda Octavia, Renault Captur, Fiat 500 en Peugeot 2008.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in