Verjongingskuur voor de Skoda Kodiaq

3j geleden | Nicolas Morlet

De Skoda Kodiaq zit aan de helft van zijn carrière, tijd voor een update die zowel cosmetisch als mechanisch van aard is. Naast een nieuw gezicht verrijkt de grote SUV zijn uitrusting en verwelkomt een nieuwe sportieve versie.

 

De belangrijkste cosmetische verandering vindt u vooraan. Zonder dat het lijkt alsof hij is aangepast, integreert de Kodiaq de nieuwe designcodes van het merk, met onder meer een rechter getrokken grille en een lichtjes verhoogde motorkap. Daarnaast zijn er nieuwe lichtmetalen velgen (tot 20 duim) en extra aluminium accenten.

 

 

Meer technologie

De vernieuwde Kodiaq introduceert ook nieuwe uitrustingen voor passagierscomfort en rijplezier. Het is nu mogelijk om te kiezen voor ergonomische voorstoelen in geperforeerd leder met ventilatie- en massagefuncties. Aan de voorzijde kunnen de standaard LED-koplampen worden opgewaardeerd tot matrixkoplampen, voor een lichtbundel die zich voortdurend aanpast aan de verkeersomstandigheden. De grote SUV heeft duidelijk niets aan praktisch nut ingeboet en kan nog steeds in een configuratie met zeven zitplaatsen worden besteld.

 

 

RS nu in benzine

Aan de top van het gamma zal de sportieve RS-versie voortaan op benzine rijden. We betreuren de verdwijning van de 2.0 TDI-twinturbo. Het was een soepele partner voor een SUV van deze grootte. We zullen ons troosten met de 5 pk extra die de nieuwe 2.0 TSI (245 pk) biedt, terwijl zijn 60 kilogram lagere gewicht ook scheelt voor de prestaties. Voor de rest staat er nog geen hybridisering op de agenda, want het motorenaanbod blijft beperkt tot de 1.5 TSI 150 pk, 2.0 TSI 190 pk en 2.0 TDI 150 of 200 pk.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in