Rezvani RR1, in de schaduw van Porsche

1w geleden | Laurent Zilli

Deze kleine Amerikaanse fabrikant gaat de strijd aan met een mythe en biedt zijn eerste retromodvisie, heel duidelijk gebaseerd op een Duits icoon. Oppassen voor een rechtszaak!

We hadden het er gisteren nog over: Porsche heeft besloten om de retromodspecialisten (die een 'oude' look geven aan een moderne auto), die gebruik maken van de naam, de stijl, het logo en, meer in het algemeen, het imago van de 911, niet meer hun gang te laten gaan. Neemt Rezvani een risico? Nee, want de RR1 laat nergens de naam Porsche vallen. Rezva-wie? Het is waar dat je een autofanaat moet zijn om vertrouwd te zijn met dit merk, dat gespecialiseerd is in superexclusieve SUV's met een apocalyptische look en dat net zijn sportcoupé Beast opnieuw heeft gelanceerd, met opties voor geheimagenten.

RR1
Dit is dus de RR1, voor Rezvani Retro n°1. De RR1 is gebaseerd op de huidige generatie van de Porsche 911 (992) en is een grondige transformatie van de Duitse sportwagen, met een uiterlijk waarin de toekomst en het verleden van het merk samenkomen. Over het geheel genomen zijn de lijnen van de 911 duidelijk herkenbaar. De voorkant is voorzien van de koplampen van de elektrische Taycan, terwijl de achterkant een moderne herinterpretatie is van de fabelachtige raceauto 935 die Porsche zelf een paar jaar geleden een nieuwe interpretatie gaf. Rezvani biedt drie mechanische versies aan, uiteraard met Porsches boxermotor, maar opgevoerd tot 558 (Carrara S-motor), 573 (GT3-motor) en 760 pk (Turbo S-motor). En de prijs? Vanaf 149.000 dollar. De Porsche-donorbasis niet inbegrepen natuurlijk.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in