Opel Astra Sports Tourer: met de tijd mee

1j geleden

Of hij nu thermisch, hybride of elektrisch is, de nieuwe Opel Astra Sports Tourer zet de lange traditie van de compacte break voort.

Met een lengte van 4,64 meter is de nieuwe Astra wagon 60 millimeter korter dan zijn voorganger. De wielbasis is echter 70 millimeter langer (2.732 millimeter) en 57 millimeter langer dan de sedan, wat meer ruimte biedt voor de achterpassagiers.

In de configuratie met vijf zitplaatsen biedt de bagageruimte 608 liter nuttig volume en tot 1.634 liter met de achterbank neergeklapt, een manoeuvre dat een perfect vlakke vloer vrijmaakt. Met hun lithium-ionbatterij onder de vloer bieden de herlaadbare hybride versies laadvolumes tussen 548 tot 1.574 liter.

Het koffervolume van de versies met verbrandingsmotor wordt geoptimaliseerd door het optionele Intelli-Space-systeem. De positie van deze beweegbare laadvloer kan met één hand worden veranderd van hoog naar laag, of in een hoek van 45 graden. En voor nog meer gebruiksgemak kan de inklapbare bagageafdekking netjes worden opgeborgen wanneer de beweegbare vloer omhoog of omlaag staat - in tegenstelling tot concurrenten met enkel een opbergmogelijkheid bij een hoge vloer.

Naast de hybride aandrijving is de nieuwe Astra Sports Tourer verkrijgbaar met bijzonder zuinige benzine- en dieselmotoren. Het vermogen varieert van 110 tot 130 pk voor de versies met verbrandingsmotor en tot 165 kW (225 pk) voor de plug-inhybride versies. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard op benzine- en dieselmotoren, terwijl een achttrapsautomaat (geëlektrificeerd op plug-in hybrides) als optie verkrijgbaar is op de krachtigste motoren.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in