De laadkabels van Tesla trekken dieven aan...

3j geleden

Enkele Nederlandse eigenaars van de Tesla Model 3 kregen een onaangename verrassing te verduren: terwijl hun auto 's nachts stond te laden aan een oplaadstation werd de laadkabel gestolen.

Het Nederlandse dagblad AD heeft een nogal verontrustende nieuwe trend in Nederland aan het licht gebracht: tussen 20 november en 4 december werden alleen al in de omgeving van Amsterdam 21 gevallen van laadkabeldiefstallen gemeld. Het ging telkens om de Tesla Model 3.

De kabels werden gestolen toen de auto's 's nachts waren aangesloten op terminals. De buit is goed voor een bedrag van zo'n 150 euro per kabel. De modus operandi van de dieven is heel eenvoudig: wanneer de Tesla Model 3 niet meer laadt, of de buitentemperatuur dicht bij het vriespunt ligt, ontgrendelt de auto gewoon zijn kabel!

Helaas hebben enkele kwaadwilligen dit snel ingezien en zijn ze nu in verschillende steden in Nederland ongehinderd aan het werk. Als tip geeft de politie mee de laadkabel onder een wiel van de auto vast te klemmen...

Tags: Tesla Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in