Tesla passeert de kaap van 6.000 Superchargers in Europa!

3j geleden | Nicolas Morlet

Terwijl de openbare oplaadinfrastructuur voor elektrische auto's nog steeds tekortschiet, blijft Tesla zijn eigen oplaadnetwerk in volle vaart doorontwikkelen: de Amerikaanse fabrikant heeft net de kaap van 6.000 terminals in Europa overschreden. En dat is nog niet het einde!

 

6.039: dit is het exacte aantal Supercharger-terminals dat vandaag (26/03/21) in Europa beschikbaar is, verdeeld over 601 stations. De vooruitgang is indrukwekkend, gezien de eerste pas in 2013 werd ingehuldigd, tijdens de lancering van de Model S. Tesla houdt het tempo van stationsopeningen hoog. De afgelopen twee jaar is het zelfs aanzienlijk versneld, want bij de lancering van de Model 3 in 2019 had de fabrikant nog "slechts" 3.711 stations.

Vandaag bevinden de grootste Supercharger-sites zich in Noorwegen, een land dat bijzonder dol is op elektrische auto's. Het station van Nebbenes heeft bijvoorbeeld 44 Superchargers, Rygge heeft er 42 en Liertoppen heeft er 40. In België heeft Tesla 14 stations met in totaal 173 oplaadpunten.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in