Het wil maar niet lukken voor de Tesla Model Y

2j geleden | Nicolas Morlet

Net toen het leek dat Tesla een kruissnelheid had gevonden voor zijn productie en leveringen duikt er weer een oude demon op: de Model Y zal pas na vele maanden vertraging in ons land arriveren. De reden: administratieve geschillen met de Duitse staat voor de nieuwe fabriek waar de auto's worden geb

 

Januari 2021. Juli 2021. En nu... januari 2022! Dat is de nieuwe geschatte datum voor de komst van de SUV Model Y, het vierde model in de line-up van Tesla. In de VS is de langverwachte compacte SUV sinds maart 2020 verkrijgbaar en in China sinds het najaar.

Maar voor Europa wordt de Model Y geproduceerd in de gloednieuwe Gigafabriek die onder constructie is nabij Berlijn. En of het nu gaat om wanbetaling, milieuproblemen of, onlangs nog, het ontbreken van een bouwvergunning, de bouwplaats wordt steeds opnieuw gesloten, met onvermijdelijk productievertragingen tot gevolg.

Er rest Elon Musk, CEO van het merk, geen andere keuze dan de aannemers extra uitstel te verlenen, zodat de productie in de beste omstandigheden kan beginnen. Hopelijk is dit nieuwe uitstel ook het laatste voor het Amerikaanse bedrijf, want de concurrentie beent met rasse schreden bij!

 

Tags: Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in