Volkswagen redde Skoda 30 jaar geleden van het bankroet

3j geleden

Eerst verkocht de Tsjechische fabrikant zijn auto’s alleen lokaal, maar dat veranderde helemaal toen het toetrad tot de Volkswagengroep.

 

Even leek het erop dat Skoda een sombere toekomst tegemoettrad na de val van het communistische regime in november 1989. Maar toen hernieuwde Volkswagen zijn eerdere contacten met de Tsjechische fabrikant en wou tot een samenwerking komen.

Met een jaarproductie van 200.000 voertuigen telde Skoda slechts verouderde modellen in zijn gamma die geen schijn van kans hadden op de wereldmarkt. Omdat het merk toen eigendom was van de Tsjechische staat, werden verschillende fabrikanten gecontacteerd met het oog op een huwelijk.

Uiteindelijk bleek Volkswagen de aantrekkelijkste bruid. Op 28 maart 1991 ondertekenden beide bedrijven een overeenkomst. Skoda kwam voor 31% in handen van het Duitse concern en werd in 2000 voor 100% ingelijfd.

Vandaag is het merk aanwezig op 100 markten wereldwijd en is het personeelsbestand gegroeid van 17.000 tot 42.000 mensen. De jaarlijkse verkoop is sinds 1991 verzesvoudigd!

 

Tags: Skoda

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in