Volkswagen onthult een drone die... passagiers vervoert

1j geleden | Maxime Pasture

Volkswagen Group China heeft de V.MO onthuld, hun eerste prototypedrone ontworpen om passagiers te vervoeren. Deze valt in de nieuwe eVTOL-categorie (electric Vertical Take-Off and Landing).

Met een lengte van 11,2 meter en een spanwijdte van 10,6 meter heeft de VW UAV acht rotoren voor lift en twee rotoren voor elektrische voortstuwing. In zijn definitieve versie kon de V.MO vier passagiers en hun bagage vervoeren over een afstand van maximaal 200 kilometer. Het testwerk is al begonnen, maar zal vooral intensifiëren in de zomer van 2023.

"Vliegende tijger”

VW heeft zijn nieuwe creatie de naam Flying Tiger gegeven, als verwijzing naar zijn zwart-gouden kleur en ook naar zijn lancering in het Chinese jaar van de tijger.

Volgens VW "is stedelijke luchtmobiliteit een groeiende markt die gericht is op het gebruik van het luchtruim voor vervoer over korte en middellange afstand, met name in de intra- en interstedelijke ruimte. In China zal het een belangrijke rol spelen in de toekomst van het stads- en streekvervoer in dichtgeslibde megasteden".

Voor rijke klanten 

In de eerste fase van de commerciële exploitatie zal de V.MO waarschijnlijk worden aangeboden als een premiumproduct aan rijke en technisch onderlegde klanten in China, bijvoorbeeld als onderdeel van een vipshuttledienst. Het eVTOL-vliegtuig zal passagiers sneller, efficiënter en flexibeler kunnen vervoeren dan het momenteel beschikbare grondvervoer.

Volkswagen Group China werkt met de bevoegde Chinese autoriteiten samen om de nodige vergunningen voor dit project rond te krijgen. Want laten we niet vergeten dat je in de lucht, net als op de weg, niet zomaar doet wat je wil! 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in