Sébastien Loeb verkoopt een auto, maar geen rallymonster

7mnd geleden | Laurent Zilli

De succesvolste coureur uit de geschiedenis heeft besloten om een van zijn auto's te verkopen, maar het is geen 'bedrijfsauto'. Maar ook waar Loeb privé mee rijdt, getuigt duidelijk van een goede smaak.

Met negen wereldtitels in het kampioenschap rally op zijn naam is Sébastien Loeb de grootste autosportkampioen aller tijden, alle categorieën meegerekend. Het is dus niet moeilijk voor te stellen dat zo'n piloot zijn geldwinsten heeft gebruikt om een mooie collectie auto's op te bouwen. De Elzasser is van nature discreet en heeft nooit met zijn speelgoed lopen pronken. Maar nu is er een tipje van de sluier opgelicht, want een van de stukken uit zijn privécollectie zal op 15 september worden aangeboden in Sankt-Moritz, bij een verkoop van RM Sotheby's.

Long Tail

De auto in kwestie is een 2017 McLaren 675 LT. Gebaseerd op de 650 S, is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze evolutie zijn langwerpige achtersteven, wat zijn naam verklaart (LT, voor Long Tail), en dus zijn - actieve - aerodynamica. Een andere aanwijzing voor de naam is het vermogen, want de twin-turbo-V8 is verhoogd van 650 naar 675 pk. Tot slot was de 675 LT ook aanzienlijk lichter dan de 650, met een opmerkelijk gewicht van 1.230 kilo, of 40 kilo meer voor de hier getoonde Spider-versie. Loeb kocht de auto in 2019, dus het is aannemelijk dat hij verantwoordelijk is voor een groot deel van de 8.840 kilometer op de teller. De McLaren 675 LT Spider is geproduceerd in slechts 500 exemplaren en is nu al een collector's item op zich. Een auto die toebehoorde aan een legendarische coureur is dat nog meer natuurlijk. Daarom zou het ons niet verbazen als de hamer ruim achter de schatting van 300.000 euro zal vallen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in