BYD heeft een Londense dubbeldekker ontwikkeld

3w geleden | Laurent Zilli

Na de traditionele zwarte taxi's staan de beroemde dubbeldekkerbussen van de Britse hoofdstad op het punt om een Aziatisch jasje te krijgen. BYD is klaar om deze markt te veroveren.

Wist je deze al? De overbekende zwarte taxi's van de nieuwe generatie in Londen, die nu zijn uitgerust met plug-inhybride motoren, worden geproduceerd door LEVC, een bedrijf waarvan het moederbedrijf de Chinese Geely-groep is. Een ander Londens icoon, de rode dubbeldekkerbus, zou binnenkort ook wel eens vooral Chinees kunnen zijn. Want BYD, wiens auto's we vandaag ontdekken maar waarvan de bussen al veel langer bekend zijn in heel Europa, is op de zaak gezet.

532 kWh

BYD wijst er zelfs op dat er al 1.800 van zijn elektrische bussen in gebruik zijn in het Verenigd Koninkrijk. Nu moet de fabrikant alleen nog de beroemdste van alle bussen leveren, de beroemde "Double-Decker". De BD11 is speciaal voor dit doel ontworpen. Hij kan onder andere worden uitgerust met Blade-batterijen met een capaciteit tot 532 kWh, waardoor hij een bereik heeft van meer dan 600 kilometer. Natuurlijk kan de grootte van de batterijen worden aangepast aan de werkelijke behoeften. Het snellaadvermogen is net zo indrukwekkend: 500 kW. Het duurt dus maar een paar uur om weer 100% actieradius te krijgen, vooral dankzij de mogelijkheid om twee connectoren tegelijk aan te sluiten. Tot slot kan de bus, hoewel dat in Londen niet nodig is, ook worden gevoed via bovengrondse kabels. Kortom, maak je klaar om Chinese bussen te zien de volgende keer dat je gaat winkelen in Carnaby Street.

Tags: Insoliet BYD
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in