Zo ziet de volgende Mazda MX-5 eruit, en de motor is origineel!

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Op de Tokyo Motor Show onthult Mazda de verleidelijke concept Iconic SP . Het is een aantrekkelijke coupé waarvan de rondingen en stijlkenmerken terug te vinden zijn in de volgende generatie MX-5. Maar het concept heeft ook de originele aandrijflijn die Mazda zo dierbaar is.

Met zijn rondingen en gewelfde lijnen straalt de concept Iconic SP een zekere gespierdheid uit, maar zonder agressie of storende elementen die de puurheid van zijn lijnen compromitteren. Een aantal elementen zijn knipogen naar de sportwagens van de jaren 80 en 90, met name de inschuifbare koplampen onder een carrosseriekleurige klep en de ronde, herwerkte en gestileerde achterlichten.

Meer RX-7 dan MX-5

Als je aan een sportwagen van Mazda denkt, denk je natuurlijk aan de MX-5. En het lijkt bijna een uitgemaakte zaak dat deze stylingelementen hun weg zullen vinden naar de volgende generatie van de Japanse roadster, die gepland staat voor 2025. Maar deze concept doet ook een ander iconisch model herleven: de RX-7, de royalere coupé waarvan de laatste generatie al meer dan 20 jaar oud is. In ieder geval zijn de kenmerken erg vergelijkbaar: 4,18 meter lang, 1.450 kilo en... een rotatiemotor!

Een verbrandingsmotor voor de toekomst

Als je niet bekend bent met deze techniek, moet je weten dat het een historische technologie is voor Mazda, geactualiseerd door zijn plug-inhybride cross-over MX-30 R-EV.  Deze motor kan volgens de fabrikant werken op synthetische hernieuwbare brandstoffen en zelfs op waterstof. Dit zou zijn toekomst na 2035 kunnen verzekeren. In dit geval zijn er twee elektromotoren toegevoegd om 370 pk te ontwikkelen!

We kunnen niet wachten om te zien hoe Mazda dit vertaalt naar serieproductie, want één ding is zeker: wij staan te popelen om achter het stuur te kruipen!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in