Xiaomi (her)bevestigt zijn auto voor 2024

1j geleden

Eerder dit jaar kondigde het Chinese mobiele telefoonmerk een miljardeninvestering in de auto-industrie aan. CEO Lei Jun is van plan om al in 2024 een auto in productie te nemen.

We weten iets meer over de komst van Xiaomi in de autosector. Een 100% elektrische sedan geproduceerd vanaf 2024, is het waanzinnige project van de Chinese reus. In China moet een fabriek worden gebouwd voor de productie. De toekomstige Xiaomi wordt voorgesteld als een rivaal van Tesla, maar onderscheidt zich door een veel aantrekkelijkere prijs. Om de Amerikaanse fabrikant uit te dagen, zet Lei Jun in op een auto van minder dan 30.000 euro.

Technologische prestaties

Het bedrijf wil ook autonoom rijden ontwikkelen. Dankzij het door het bedrijf ontworpen en op lidar-technologie gebaseerde Xiaomi Pilot-systeem wil het merk een veilig, betaalbaar model aanbieden dat voldoet aan de huidige milieunormen. Deze zomer werd een prototype van deze elektrische auto onthuld. Hoewel veel details over productie, kosten en levertijd nog moeten worden opgehelderd, wil Xiaomi de komende tien jaar zijn stempel drukken op de automarkt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in