Wordt de groenste der Wranglers volledig elektrisch?

3j geleden | Nicolas Morlet

Als oplaadbare hybride kan je de Wrangler al krijgen, maar wordt hij binnenkort ook volledig elektrisch? Jeep hint er in ieder geval naar met deze concept: de Jeep Wrangler Magneto.

 

Het is een traditie bij Jeep om met jaarlijks met enkele wilde concepten indruk te maken op de duizenden deelnemers aan de Moab Easter Safari, de grote jaarlijkse bijeenkomst van de fans van het merk in de woestijn van Utah.

Maar dit jaar overschaduwt de Wrangler Magneto alle andere ontwerpen. Want is de iconische off-roader een grote aanhanger van potente benzine- en dieselmotoren, dan teert deze versie voor zijn kunde op een set batterijen.

 

 

Voor alle duidelijkheid, het gaat om een concept waarmee Jeep de publieke opinie wil peilen. Technische details en het beschikbare vermogen zijn niet bekendgemaakt. Meer dan dat deze Wrangler capaciteiten biedt vergelijkbaar met die van de 285 pk Pentastar V6 wil het merk niet kwijt.

 

 

Over de batterijen deelt Jeep mee dat ze een totale capaciteit van 70 kWh hebben en dat de modules gespreid liggen over de motorkap, de tankplek en de kofferbodem achteraan. Benieuwd hoe een auto gemaakt om onherbergzaam land te doorkruisen zich verzoent met een aandrijving die daar in pincipe niet voor ontworpen is.

Als deze Wrangler Magneto in de showrooms beland, zal hij zeker afstand doen van zijn automatische zesbak, een originele touch van deze concept!

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in