Volvo EM90: toch niet voor Europa

5mnd geleden | Laurent Zilli

Zoals beloofd onthult Volvo de eerste MPV in zijn geschiedenis. Het is ook het eerste model in de geschiedenis van het merk... dat we niet in Europa zullen zien.

In oktober lekte een Chinese ambtenaar per ongeluk beelden uit van het nieuwe Zweedse model, dat pas op 12 november onthuld zou worden. Nu die datum is verstreken, zijn hier de officiële beelden van een auto waarvan alleen het logo Zweeds is. Uit de informatie die tegelijk met de foto's werd gepubliceerd, blijkt dat de Volvo EM90 uitsluitend bedoeld is voor de Chinese markt. Hij zal dus rechtstreeks concurreren met de Zeekr 009, waarop hij is gebaseerd. Een verbijsterende strategie.

Begin van het einde voor de SUV?

Dit gezegd zijnde, doet de presentatie van dit model denken aan een bepaalde markttrend. Tussen deze Volvo en zijn broer bij Zeekr, de Hyundai Staria, de Lexus LM (die in Europa is aangekondigd) en zijn halve tweeling bij Toyota als Alphard, en een paar concepten gezien op de recente Tokyo Motor Show, lijkt het erop dat de interesse in bestelwagens en grote MPV's aan een serieuze opleving bezig is onder Aziatische klanten. Op dit moment zijn dit vooral ultraluxueuze voertuigen, alternatieven voor traditionele luxelimousines. Maar is dit de volgende wereldwijde trend? Kunnen we een meer gezinsgerichte benadering van deze voertuigen verwachten? Kortom: zal de almachtige SUV zijn dominantie doorbroken zien worden door de terugkeer van MPV's en hun echte bruikbaarheid? De weg ligt open...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in