Volgens Volvo is de nieuwe C40 een moderne P1800

2j geleden | Stephane Monsin

De iconische P1800 is ongetwijfeld een van de mooiste coupés uit de geschiedenis van de automobiel. Als we Volvo mogen geloven, is de nieuwe SUV C40 er in verschillende opzichten op geïnspireerd.

 

"De link met de designelementen van de Volvo P1800, met een lengte van 4,36 meter en een hoogte van amper 1,28 meter, is onmiskenbaar. De knappe carrosserielijn met zijn karakteristieke profiel doet gewoon denken aan de sportcoupé met de naar achteren schuivende lage daklijn", legt het merk uit.

Net als zijn voorganger is de voorkant van de C40 "anders dan anders" omdat de ontwerpers dankzij de elektromotor "het radiatorrooster dat nodig is voor verbrandingsmotoren kunnen weglaten en een voorpaneel kunnen aanbieden in dezelfde kleur als het koetswerk. Vorm volgt  functie." De voorkant is identiek aan die van de XC40 P8 Recharge.

 

Gemaakt in België

De C40 gaat eind 2021 in de verkoop, met een volledig elektrische aandrijflijn die, net als het overgrote deel van zijn technische onderdelen, is geleend van de Volvo XC40 Recharge. Beide lopen naast elkaar van de band in de fabriek in Gent.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in