Vintage Porsche 911 met een Brits tintje

10mnd geleden | Maxime Pasture

Zoals we opnieuw zagen op het beroemde Festival of Speed in Goodwood afgelopen juni, zijn de Britten echte fans van mooie auto's! Hier is het bewijs, met de nieuwe creatie van de Britse vakman Paul Stephens: de 993R.

Om zijn "Autoart 993R" te creëren, was het recept van Paul Stephens en zijn team op papier vrij eenvoudig: neem de Porsche 911 Type 993 van de jaren 1994 tot 1998, de laatste generatie met een luchtgekoelde motor (en niet watergekoeld), en "verbeter hem met 25% op elk gebied".

Het resultaat? In vergelijking met de best presterende 993 uit die tijd, de 993 RS, is de 3,8-liter-zescilindermotor opgevoerd van 300 tot 330 pk. Belangrijker nog is dat de 993R van Paul Stephens op dieet is gegaan: met 1.220 kg op de weegschaal is hij 50 kg lichter dan de 993 RS van destijds, die de meest extreme auto was die Porsche ontwikkelde.

ABS, dat voorkomt dat de wielen blokkeren bij het remmen, is standaard. Ook de carrosserie en het interieur zijn opnieuw ontworpen met één doel voor ogen: lichtheid.

Meer info: https://www.paul-stephens.com/

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in