Vier nieuwe MG-modellen in 2024

7mnd geleden | Nicolas Morlet

MG is gestaag gegroeid in België en Europa, en volgend jaar zal het nog sterker dankzij de lancering van vier nieuwe modellen.

In de eerste helft van 2023 verkocht MG al meer auto's in België dan... in heel 2022. Dat is vooral te danken aan het succes van zijn compacte elektrische auto, waarvan de versies "Long Range" en X-Power nu op de markt komen. De Chinees-Britse constructeur wil in 2024 op dit succes voortbouwen met de lancering van maar liefst vier nieuwe modellen!

Elektrische roadster

Een daarvan is natuurlijk de Cyberster, die de roadstertraditie van MG nieuw leven gaat inblazen. De officiële Europese specificaties van het model worden volgende week bekendgemaakt op het mobiliteitssalon van München.

Compacte

Maar in het eerste kwartaal komt MG ook met een compacte auto uit het B-segment. Dit model zal meedoen aan de verwachte strijd op de markt voor kleine elektrische auto's, met naar verwachting een zeer agressieve introductieprijs.

Twee andere nieuwe modellen

Daarna volgen twee andere nieuwe modellen: een grotere, luxueuzere elektrische SUV, die het opneemt tegen onder andere de Tesla Model Y en de Volkswagen ID.4. En een nieuw model dat is afgeleid van de MG4. Er gaan geruchten over een stationwagonversie van de MG4 ter vervanging van de huidige MG5, maar in dit stadium is er nog niets officieel.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in