"Totale onzin": Volkswagen-baas uit scherpe kritiek op Duitse druk voor synthetische brandstoffen

1j geleden | Nicolas Morlet

De Duitse chantage heeft eindelijk vruchten afgeworpen: de wet die verbrandingsmotoren in Europa in 2035 verbiedt, zal een clausule bevatten die het gebruik van verbrandingsmotoren op koolstofneutrale e-brandstoffen toestaat. Een beslissing die de Volkswagenbaas niet bevalt.

Een aantal autodirecteuren heeft zich al over het onderwerp uitgesproken. Met name de CEO van Volvo, onderdeel van de Chinese reus Geely, die er alle belang bij heeft dat zijn moederbedrijf volledig elektrisch gaat rijden. Maar wanneer de kritiek uit Duitsland komt, van een CEO van een merk dat tot dezelfde groep behoort als Porsche, een groot voorstander van e-brandstoffen, krijgt ze iets meer belang.

In een interview met Automotive News over de uitzondering die voor synthetische brandstoffen wordt gemaakt, was Thomas Schäfer niet mals: "Deze discussies over synthetische brandstoffen zijn much ado about nothing [...] Het debat over e-fuels wordt alom verkeerd begrepen. Zij kunnen een rol spelen in het bestaande wagenpark, maar zullen de elektrische voertuigen niet vervangen. Dit is complete onzin. Kijk naar de fysieke aspecten van hun productie. We hebben al niet genoeg energie, dus waarom zouden we die verspillen aan e-fuels?” Dat is klare taal.

Verbrandingsmotoren tot 2033

De heer Schäfer ziet de verbrandingsmotor echter niet onmiddellijk verdwijnen, nog dit jaar lanceert zijn merk nieuwe generaties van de Tiguan en de Passat. Maar hij kondigt het einde van benzine- en dieselmotoren aan voor 2033 bij Volkswagen. Het doel is dan ook om elektrische auto's rendabel en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, met de ambitie om in 2030 80% van de elektrische auto's in Europa te verkopen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in