Synthetische brandstof aan 2 euro per liter?

11mnd geleden | Laurent Zilli

Het bedrijf HIF heeft zijn ambitie aangekondigd om in Europa op middellange termijn CO2-neutrale synthetische brandstof aan te bieden tegen 2 euro per liter. Maar wie is HIF?

HIF Global, een in Chili gevestigd bedrijf, is de door Porsche gekozen partner voor zijn onderneming in CO2-neutrale synthetische brandstof. We vertelden je al over de testfabriek die beide partners in december vorig jaar hebben geopend. De resultaten zijn duidelijk bemoedigend, want HIF heeft net de toestemming gekregen om een tweede gigantische fabriek te plaatsen in Texas.

 Concurrentieel?

Zodra deze op volle capaciteit draait, zou deze fabriek 750 miljoen liter brandstof per jaar moeten kunnen produceren. Dat is natuurlijk erg weinig vergeleken met de wereldbehoefte. Door de productie en de CO2-afvang te optimaliseren, denkt HIF een verkoopprijs van 2 euro per liter te kunnen halen. Het belangrijke verschil is dat we het hier niet hebben over de prijs aan de pomp, dus het cijfer houdt geen rekening met de verschillende belastingen op brandstof. Maar 2 euro is tevens de minst optimistische voorspelling, want HIF stelt zich ook een prijs van 1,60 of zelfs 1 euro per liter voor. En dan naderen we inderdaad de prijs van gewone benzine. Maar er is duidelijk nog een lange weg te gaan.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in