Stellantis investeert 6 miljard euro, voornamelijk in verbrandingsmotoren

1mnd geleden | Laurent Zilli

Het Braziliaanse ontwikkelingscentrum van de groep heeft een aanzienlijk budget gekregen voor de ontwikkeling van motorisaties voor wereldwijde toepassing, waarmee uiteindelijk zo'n veertig nieuwe modellen zullen worden uitgerust.

Stellantis maakt er geen geheim van dat het niet gelooft in een uitsluitend elektrische autotoekomst. En op een moment dat andere groepen en merken hun plannen voor een terugkeer naar verbrandingsmotoren bekijken, heeft het bedrijf onder leiding van Carlos Tavares aangekondigd dat zijn Braziliaanse hub tussen nu en 2030 6 miljard dollar zal ontvangen om "biohybride" aandrijflijnen te ontwikkelen. Met andere woorden, hybride motoren waarvan het verbrandingsgedeelte kan draaien op biobrandstoffen zoals ethanol of synthetische brandstoffen.

Op elk spoor

Deze internationale motorisaties zullen ongeveer veertig toekomstige modellen aandrijven, gebaseerd op vier nieuwe platformen. "Internationaal" betekent delen van de wereld waar nog geen grote toezeggingen werden gedaan voor elektrische voertuigen (Latijns-Amerika, Azië, Afrika, enz.), maar ook delen waar dat wel zo is, maar onder het risico van uitgestelde deadlines. Je begrijpt wat we bedoelen. Dus, tussen de ontplooiing van haar elektrische modellen en investeringen zoals deze, zorgt Stellantis ervoor dat het zich kan aanpassen aan alle veranderingen in de markt, of die nu worden gestuurd door politieke beslissingen of niet.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in