Renault kiest België als locatie voor de internationale testritten van de nieuwe Clio

4mnd geleden | Stephane Monsin

Enkele weken na de onthulling is de nieuwe Clio klaar voor de eerste rijtesten door de pers. De autofabrikant heeft de wegen van Waals-Brabant gekozen om hem te tonen aan journalisten uit de hele wereld. En dat is een kleine gebeurtenis.

Brussel mag dan wel de hoofdstad van Europa zijn en goed verbonden met de grote Europese steden, toch komt het maar zelden voor dat autofabrikanten hun auto's in ons land komen testen. Daar zijn vele redenen voor. Afgezien van het onzekere weer heeft Brussel een - al dan niet terechte - reputatie als een stad waar het verkeer moeilijk verloopt. En België is internationaal berucht om de slechte staat van zijn wegennet. Niet voor niets heet het stuk ruwe, hobbelige weg in auto-ontwikkelingscentra over de hele wereld... Belgium Road!

De presentatie van Renault in België is dan ook een kleine gebeurtenis. Van 27 juni tot 13 juli komen 325 journalisten uit de hele wereld kennismaken met de Clio op de wegen van Waals-Brabant, met vertrek vanaf de luchthaven van Zaventem. Naast het evenement zelf zijn de financiële spin-offs aanzienlijk, met name voor de horeca en het toerisme. Sommige landen hebben een overnachting en een rondleiding door Brussel geboekt.

Volvo deed hetzelfde in 2021 voor de introductie van zijn C40, met een roadbook dat journalisten van Brussel naar Gent bracht, waar het model voor de hele wereld werd gebouwd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in