Renault 5, officiële foto's en cijfers

2mnd geleden | Laurent Zilli

Het Autosalon van Genève is in volle gang en de belangrijkste onthulling is waarschijnlijk de officiële presentatie van de gloednieuwe elektrische Renault 5. De wow-factor is eraf, maar in ieder geval weten we al een pak meer.

En passant nodigen we fabrikanten uit om na te denken over deze mode van teasers en min of meer georganiseerde 'lekken'. Toegegeven, het is een goede manier om maanden voor de komst van een model steeds weer mediaruimte in te nemen, maar zoals we net hebben gezien met de Lancia Ypsilon en nu met de Renault 5, is er op het officiële moment nog maar weinig sprake van een verrassing noch 'climax'. We krijgen hoogstens een interieur te zien dat geheim is gebleven en horen meer over de technische specificaties. Dat gezegd hebbende, zijn we blij een interieur te ontdekken dat net zo mooi is als het exterieur. En dan nu de technische details.

Drie motoren, twee accu's

Bij de introductie zal Renault de nieuwe R5 aanbieden met een 150 pk sterke elektromotor, gecombineerd met een batterij van 52 kWh die een WLTP-actieradius van 400 kilometer oplevert. Later komen de versies met 95 en 110 pk, beide met een 40kWh-batterij die een actieradius tot 300 km belooft. De prijs moet nog worden bekendgemaakt, maar we gokken dat de 95 pk sterke 40kWh-versie onder de 25.000 euro zal liggen (zoals beloofd). De Renault 5 E-Tech Electric is 3,92 meter lang, heeft een bagageruimte van 326 liter en weegt minder dan 1.500 kilo. We kunnen amper wachten om hem op de weg te zien. Meer zelfs, we kunnen amper wachten om hem uit te proberen!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in