Porsche onthult de krachtigste Cayenne ooit geproduceerd

7mnd geleden | Nicolas Morlet

De gefacelifte Cayenne voegt een nieuwe topversie toe aan het gamma: de Turbo E-Hybrid. Dit model combineert V8-kracht en elektriciteit om maar liefst 739 pk te leveren!

Tijdens de jongste facelift van de Porsche Cayenne moesten wij Europeanen afscheid nemen van de Turbo GT-versie met zijn 640 pk sterke V8. Om jezelf te trakteren op ultieme prestaties, moet je je wenden tot de Turbo E-Hybrid. Deze combineert een 599 pk sterke 4 liter-twinturbo-V8 met een 130 kW (176 pk) sterke elektromotor, wat het totale gecombineerde vermogen naar 739 pk tilt! Het koppel stijgt naar 950 Nm. Het resultaat zijn indrukwekkende prestaties: in slechts 3,7 seconden accelereer je van 0 naar 100 km/u, met een topsnelheid van 295 km/u.

GT Pack

Met het nieuwe GT Pack worden deze cijfers nog straffer. Dankzij een groot aantal onderdelen uit carbon, waaronder het dak, de diffusor achteraan en de zijvleugeltjes  op de spoiler, accelereert de Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé in 3,6 seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 305 km/u.

Dit pack is geïnspireerd op de Cayenne Turbo GT en omvat een specifiek chassis en ophanging, die met 10 millimeter zijn verlaagd, een nog preciezere besturing en krachtige koolstofkeramische remmen. Esthetisch valt het GT pack op door de zwarte accenten op de wielkastverbreders en de centrale uitlaatpijpen van het Turbo GT model in het bijzonder.

Verbeterde elektrificatie

Bovenal heeft de Cayenne E-Hybrid aanzienlijke vooruitgang geboekt ten opzichte van zijn voorganger op het gebied van elektronica. De nieuwe accu van 25,9 kWh zorgt niet alleen voor een actieradius van 82 kilometer in de stad, maar kan ook worden opgeladen aan 11 kW, waardoor de oplaadtijd wordt teruggebracht tot 2,5 uur. Hierdoor is het brandstofverbruik in de gecombineerde WLTP-homologatiecyclus belachelijk laag: 1,7 l/100 km, of slechts 39 g CO2/km.

Natuurlijk heeft dit alles een prijs: vanaf 187.877,83 euro, plus bijna 35.000 euro voor het GT pack.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in