Opgepast Tesla Model 3, dit is de BMW i4!

3j geleden | Nicolas Morlet

BMW licht het doek van zijn langverwachte i4. Deze sedan moet een nieuwe impuls geven aan het elektrische offensief van de Duitse fabrikant en zet frontaal de aanval in op de Tesla Model 3, de publiekslieveling onder de EV's.

 

Esthetisch zou deze BMW een 4-Serie GranCoupé kunnen zijn. Hij neemt ook de imposante grille van dat nummer over, zij het herwerkt omwille van de elektrische aandrijving. Het profiel van de i4 is laag, zijn vorm elegant en slank, want ingegeven door de wetten van de aerodynamica. Toch blijft de gehele look erg BMW, en is die veel minder gekunsteld dan op de SUV iX, dat andere veroveringswapen waar het Beierse merk tegen het einde van het jaar op inzet.

 

 

Er komen meerdere varianten van de BMW i4, die "in de loop van 2021" op de markt verschijnt, waaronder een M Performance. Deze laatste pakt uit met 390 kW (530 pk), wellicht op het conto van twee elektromotoren die instaan voor vierwielaandrijving. De actieradius van de beste versie zou bijna 600 kilometer bedragen (590 km WLTP).

 

 

Het interieur, de volledige technische specificaties en de prijs worden officieel bekendgemaakt op het ogenblik van de commercialisering.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in