Maxus onthult drie nieuwe modellen op de Hannover Messe

1j geleden | Nicolas Morlet

Het Chinese merk van nutsvoertuigen Maxus presenteerde op de IAA Hannover drie nieuwe modellen: de eerste elektrische pick-up voor de Europese markt, een minibus die zeven passagiers kan vervoeren en een kleine vrachtwagen.

Met een lengte van 5,37 meter treedt de T90 EV in Europa aan in de klasse van pick-ups van 1 ton. Maar in tegenstelling tot zijn concurrenten is hij uitgerust met een 204 pk en 310 Nm sterke elektromotor die zijn vermogen naar de achterwielen stuurt. Dat hij elektrisch is, heeft geen invloed op zijn praktisch nut, aangezien de T90 925 kilo kan meezeulen. Of het batterijpack zijn belofte van 330 kilometer bereik dan kan blijven waarmaken is een ander paar mouwen.

De MPV van Maxus heet MIFA, wat staat voor Maximum, Intelligent, Friendly en Artistic. Goed, het zijn maar woorden, wat de MIFA zéker heeft, is veel ruimte en comfort. Hij wordt aangedreven door een elektromotor van 245 pk en 350 Nm, terwijl zijn batterij van 90 kWh een actieradius van 440 kilometer belooft (tot 595 kilometer in de stad alleen).

De Maxus Electric Light Truck ten slotte is een kleine volledig elektrische vrachtwagen van 7,5 ton. De actieradius bij een volle lading zou 210 kilometer bedragen en tot 412 kilometer in de stad.

Het trio van Maxus verschijnt binnenkort op de Europese markt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in