Maserati GranCabrio: zon en muziek

1mnd geleden | Laurent Zilli

Een jaar na de lancering van de nieuwe GranTurismo lanceert Maserati eindelijk zijn cabrioversie, de toepasselijk genaamde GranCabrio. En zijn carrière begint op het geluid van de V6.

Welk beter moment dan het slot van een eindeloze winter om een gloednieuwe Italiaanse cabriolet te onthullen en onze dromen van lange wandelingen in de Dolomieten wakker te schudden. Dit is precies het moment dat Maserati heeft uitgekozen om ons te laten kwijlen van jaloezie met deze gloednieuwe GranCabrio. Moeten we nog woorden vuil maken aan zijn esthetiek? Nee, de beelden spreken voor zich. Maserati beweert dat het de ruimte van de achterbank heeft weten te behouden met, dankzij een softtop, toch voldoende bagageruimte voor de bagage van vier personen. Na een testrit met de GranTurismo kunnen we bevestigen dat geen enkele concurrerende auto zo comfortabel plaats biedt aan vier volwassenen.

Nettuno

Voor de lancering zal Maserati slechts één motor aanbieden, of om preciezer te zijn, slechts één versie van de zeer muzikale Nettuno V6. In dit geval de topversie Trofeo, met 550 pk en 650 Nm. Dat is genoeg voor een sprint van 0-100 km/u in 3,6 seconden en een topsnelheid van 316 km/u. De 490 pk sterke Modena-versie en natuurlijk de 100% elektrische Folgore volgen waarschijnlijk later. De lanceerdatum en prijs moeten nog worden bekendgemaakt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in