Maakt de 2CV een comeback als bestelwagen?

1j geleden

Na de Type H vormt nu een andere mythische bedrijfswagen van Citroën de inspiratiebron voor deze Caselani: de 2CV Fourgonette. De Italiaanse firma heeft zojuist de eerste teaser vrijgegeven die de wedergeboorte van het icoon aankondigt.

De afbeelding verwijst naar het profiel van de beroemde bestelwagenversie van de 2CV, met zijn bolle motorkap, zijn opvallende lichten en zijn scheiding op dakhoogte tussen de cabine en de laadruimte. De strepen van de teaser verwijzen naar het gegolfde plaatwerk van de carrosserie, een handelsmerk van de kleine bestelwagen.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit nieuwe model, dat gewoon een bestelwagen zou kunnen worden genoemd, geproduceerd op basis van de Citroën Berlingo. Net als bij de Type H en Type HG die Caselani al op basis van de Jumpy en Jumper produceert, gaat het om een stylingset die op de originele carrosserie van de Berlingo wordt gemonteerd.

Het valt nog te bezien of het resultaat net zo vrolijk nostalgisch zal zijn als bij de vorige modellen. Alles wijst erop dat dit zo wordt, want Citroën zelf heeft al zijn goedkeuring aan het project gegeven.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in