Maak kennis met de nieuwe Volkswagen Passat, die alleen als break wordt

7mnd geleden | Nicolas Morlet

De negende generatie van de Passat wordt gepresenteerd op het komende mobiliteitssalon van München en komt er alleen als break.

Deze nieuwe generatie markeert ook de vijftigste verjaardag van de Passat, waarvan sinds 1973 meer dan 30 miljoen exemplaren zijn verkocht! Hij is gebaseerd op het modulaire MQB Evo-platform en is technologisch geavanceerder dan ooit, met een nieuw adaptief dempingsysteem voor meer comfort en dynamiek. Aan boord zullen de inzittenden kunnen genieten van massagestoelen vooraan, terwijl de achterpassagiers meer beenruimte zullen krijgen dankzij een 50 mm langere wielbasis. De bagageruimte is goed voor 690 liter en zelfs 1.920 liter als de achterbank wordt neergeklapt. Ook de technologie aan boord maakt een sprong voorwaarts, met een vernieuwd multimediasysteem en een head-updisplay in de voorruit. Helaas zal de Passat nog geen fysieke knoppen zien terugkeren voor een betere ergonomie, want voorlopig blijft hij trouw aan het systeem met volledig scherm.

Volledig gamma

Vanaf de lancering zal de Passat Variant verkrijgbaar zijn met acht motoren. Er is dus voor elk wat wils. Zo is er de milde hybride (1,5 liter-eTSI, 150 pk), de oplaadbare hybride (204 of 272 pk), de benzine (2.0 TSI) met 204 of 265 pk en zelfs drie diesels (2.0 TDI) van 122 tot 193 pk. De Passat is ook niet langer uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak, want alle motoren zijn voorzien van een DSG-versnellingsbak met zes of zeven trappen.

De marktintroductie is gepland voor begin 2024.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in