Lightyear kan uit zijn as herrijzen

1j geleden | Nicolas Morlet

De Nederlandse zonnewagenfabrikant Lightyear heeft misschien eindelijk een toekomst. Een zakenman uit de Emiraten heeft interesse om de onderneming voort te zetten.

Het Nederlandse bedrijf Lightyear beloofde een revolutie teweeg te brengen onder de elektrische auto’s. Het bedrijf wilde een auto op zonne-energie produceren. Na een zeer exclusief eerste model, aangekondigd voor 250.000 euro en genaamd Lightyear 0, was het de bedoeling een veel betaalbaardere en populairdere auto te produceren. En de beloftes waren zoet: de Lightyear 2 pakte uit met een autonomie van 800 kilometer voor een instapkaartje van ongeveer 40.000 euro. Maar het hele verhaal stokte begin 2023 en het merk werd uiteindelijk failliet verklaard.

Toekomst in de Emiraten

Maar de hoop werd nieuw leven ingeblazen tijdens een interview met Hussain Al Mahmoudi, CEO van het Sharjah Research, Technology and Innovation Park, in een Nederlandse podcast. De man zei nog steeds te geloven in het Lightyear-project en toonde interesse om het bedrijf nieuw leven in te blazen. "Het schetst de geschiedenis van het ondernemerschap. Elk bedrijf gaat door een cyclus en dat is voor Lightyear niet anders," zei de heer Al Mahmoudi. Een exemplaar van Lightyears zonnewagen staat prominent voor het bedrijf van de heer Al Mahmoudi. Hij is trots op de auto en gelooft in de terugkeer van het bedrijf dat hem bouwde. "Daarom zullen er ooit Lightyear-auto's op de markt komen.” Er leeft dus nog hoop.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in